Vuosi 2013

Kiireisen vuoden 2013 vaihtuessa on aika muistella mennyttä.
Poikimakausi alkoi 2 surkealla tapahtumalla, ensin syntyi 15 kg painoinen päivän elänyt vasikka ja toinen oli normaali mutta joku makasi sen kuoliaaksi 2 pv ikäisenä, mutta sitten menikin kaikki hyvin ja terveitä ja terhakoita vasikoita syntyi 58 kpl.

Uusi sonni löytyi Teristen kartanosta, Teristen Jamaika, joka otti lauman heti huomaansa viikon navetassa uuteen paikkaan totuttuaan.
Jamaika haistelee

Sonnin isä on Thorsvik High Five. Sonni on hyvin lihaksikas ja sillä on todella isot ’limput’. Sonni jatkaa nupoa Hereford-linjaa.

Karjamme kehittämisen edistämiseksi lähdimme myös mukaan siemennyksiin. Keinosiementä hankimme Fabalta sonneilta:
Thiara Xcelorator 594X sekä Haroldsons Title Shot ET 45Y.
Joten poikimakausi tulee olemaan todella mielenkiintoinen.

Jäppilän poikakotiin hyväksyttiin tänä vuonna tilaltamme kaksi sonnipoikaa, Nurmelan Kantri sekä Nurmelan Kilinä, molempien isä Nurmelan EarlyOnline jonka isä taasen on kuulisa Remitall Online.
Nurmelan Kantri
Nurmelan Kantri

Nurmelan Kilinä
Nurmelan Kilinä

Rehua sekä laadukasta kuivikeolkea saimme kerättyä tänä vuonna todella hyvin. Erityisesti herne- sekä virnaseoskasvustot tuottivat vihermassaa reilusti, kuten kuvasta näkyy.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä vuosi tulee olemaan jännittävä, poikimisten sekä vähän kyllä niittyjenkin selviämisen jääpoltte uhan takia, kärsimmehän lumen puutteesta kuten muuallakin maassamme.
Toivomme kaikille kotisivumme seuraajille Menestystä Alkaneelle Uudelle Vuodelle 2014!